Algemene Voorwaarden

Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Wanneer u een reservering maakt, dan gaat u akkoord met de ANVR Boekingsvoorwaarden, alsmede onze Aanvullende Voorwaarden.

De ANVR Boekingsvoorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de SER en zijn laatstelijk herzien in september 2008. Bij de totstandkoming van deze voorwaarden is rekening gehouden met bestaande wettelijke bepalingen.

ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing

Uw boeking die u via deze site of via ons call center maakt valt onder de ANVR Consumentenvoorwaarden.  ebookers.nl is lid van de Algemene Nederlandse Vereniging voor Reisondernemingen (ANVR) onder nummer 3442 en lid van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) onder nummer 1391.

Aanvullende Voorwaarden

1. Reserveringsopdracht

ebookers.nl is een dienstverlener op het gebied van reizen. Middels de site informeert en adviseert ebookers.nl en worden reserveringen gemaakt. ebookers.nl  verleent deze diensten in uw opdracht. De boekingsvoorwaarden zijn van toepassing op alle vormen van dienstverlening van ebookers.nl. Hierop zijn enkele uitzonderingen.

In deze voorwaarden wordt gesproken over informatie, adviezen, bemiddeling en reserveringen van en door ebookers.nl. Dit geschiedt door informatie, advies op en sturing door onze site en middels e-mail of telefonisch contact.

ebookers.nl kan een reservering voor u maken. Wij brengen dan een overeenkomst tot stand tussen u en de door u gekozen dienstverlener. ebookers.nl is zelf geen partij bij de uiteindelijke overeenkomst. ebookers.nl kan bijvoorbeeld reserveringen maken voor losse vliegtickets, autohuur, hotelkamers en verzekeringen voor u afsluiten.

Na het definitief maken van de bestelling kunt u geen gebruik meer maken van het wettelijke herroepinsgrecht, daar deze is uitgesloten voor diensten betreffende logies en vervoer. Dit houdt in dat u de overeenkomst niet meer kosteloos kunt ontbinden.

ebookers.nl is niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de gereserveerde diensten. Hierop zijn meestal de leveringsvoorwaarden van de betrokken dienstverlener, bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappij of hotelier, van toepassing. Deze voorwaarden kunt u rechtstreeks bij de leverancier verkrijgen. ebookers.nl is uiteraard wel verantwoordelijk voor een zorgvuldige uitvoering van de door hem zelf verleende diensten, zoals voor juiste advisering en een correcte afhandeling van de reservering.

U bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de informatie die nodig is om een correcte reservering tot stand te brengen en uit te voeren. Dit betreft bijvoorbeeld het verstrekken van de juiste passagiersnamen, e-mailadres, telefoonnummer en dergelijke. Ook bent u er zelf verantwoordelijk voor dat u bij het op reis gaan in het bezit bent van de juiste reisdocumenten (paspoort, visa, inentingsbewijzen). Hierover zal ebookers.nl u bij boeking –middels e-mail- wel algemene informatie kunnen geven. Houdt u er rekening mee dat een visum ook nodig kan zijn voor het land waar u een tussenlanding of overstap maakt. Gelieve er rekening mee te houden dat vele landen eisen dat uw paspoort nog zes maanden na uw verblijfsperiode geldig blijft.
Als u informatie wenst met betrekking tot de geldende visumvereisten, procedure en de tijd die nodig is voor het verkrijgen van het visum in kwestie, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het telefoonnummer is +31 (0) 70 345 6985 en de website is www.cibt.nl

Indien u een enkele reis heeft geboekt is het noodzakelijk dat u zich bij de Ambassade of Consulaat goed laat informeren over de benodigde formaliteiten. U koopt een enkele reis op eigen risico.

U kunt er niet vanuit gaan dat personen onder de 16 jaar alleen mogen reizen. U bent zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van de juiste informatie.
De persoon die de reservering maakt dient 18 jaar of ouder te zijn. Door een reservering via ebookers.nl te maken, bent u op de hoogte van de van toepassing zijnde voorwaarden en gaat u met deze voorwaarden akkoord.

Wij wijzen alle passagiers van en naar de USA erop, dat uw gegevens toegankelijk zijn voor lokale autoriteiten in verband met een wettelijk verplichte veiligheidscontrole. Uw gegevens worden slechts voor veiligheidsdoeleinden gebruikt. Met uw reserveringsopdracht bevestigt u hiertegen geen bezwaar te hebben. Klik hier voor belangrijke informatie over reizen naar de USA.

2. Uw reis boeken en betalen

U kunt bij ons direkt betalen via iDEAL (internetbankieren) of creditcard. iDEAL is niet beschikbaar indien u boekt via een van onze mobiele apps. Ter preventie van creditcardfraude dient u het correspondentie adres op te geven van de bij de bank bekende adresgegevens van de creditcard houder. Bij twijfel over creditcardfraude zijn wij gerechtigd om aanvullende bewijsstukken van u te verlangen of een andere betaalwijze. Het dient vermeld dat u mogelijk een creditcard moet voorleggen bij het inchecken, huren of ophalen om geautoriseerd gebruik van de kaart te bevestigen of om eventuele bijkomende kosten te verzekeren.
Uw creditcard wordt belast voor de volledige ebookers samengestelde reis. De creditcardkosten kunnen eventueel per product afzonderlijk op uw afschrift worden getoond, echter zullen samen gelijk zijn aan totaalbedrag van deze samengestelde reis. Indien u betaalt via internetbankieren verlaat u automatisch de ebookers site om uw betaling rechtstreeks te voltooien op de website van de bank, waarvoor ebookers niet verantwoordelijk is. Ons contractueel aanbod, van de door u geselecteerde boeking, hangt af van de bevestiging van uw betaling binnen twintig (20) minuten. Mocht dit niet binnen die tijd voltooid zijn, dan gaat de aankoop niet door en zal uw reservering uit onze systemen verdwijnen. U dient dan opnieuw contact met ons te nemen. Als u een boeking maakt verzekert u ons dat u gemachtigd bent om deze voorwaarden te aanvaarden, en dat u deze voorwaarden aanvaardt namens uzelf en namens alle leden van uw groep en dat, als u een boeking maakt voor meer dan één persoon, u verantwoordelijk bent voor alle betalingen verschuldigd door elk groepslid waarvoor u een boeking maakt. Het is uw verantwoordelijkheid er voor te zorgen dat alle details van de boeking correct zijn alvorens tot de aankoop over te gaan en dat alle informatie die u van ons of van een van onze werknemers of reisorganisatoren hebt gekregen wordt doorgegeven aan alle leden van uw groep. Alle informatie die door ons aan u wordt overgemaakt zal worden beschouwd als overgemaakt aan elk lid van de groep waarvoor u een boeking maakt of hebt gemaakt.

3. Levering

Nadat u een reserveringsbevestiging heeft ontvangen en het volledige bedrag heeft betaald zullen wij tot levering van uw vliegtickets en andere reisbescheiden overgaan. Wij versturen uw electronische ticket per e-mail naar het door u opgegeven e-mail adres uiterlijk 48 uur na betaling. ebookers.nl houdt zich te allen tijde het recht voor om zich binnen 36 uur (gedurende werkdagen) na reservering te beroepen op de afgegeven tarieven. Dit kan bijvoorbeeld komen door computerstoringen of onverwachte wijzigingen van luchthavenbelastingen. Mocht het totaalbedrag van uw reservering hierdoor onverwacht hoger uitkomen, dan mag de reservering kosteloos worden geannuleerd of u maakt de reservering alsnog definitief voor de hogere prijs middels bijbetaling.
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor diensten betreffende logies en vervoer. Dit houdt in dat u de overeenkomst niet meer kosteloos kunt ontbinden. Indien u uw boeking wilt annuleren rekenen wij € 25 administratie kosten per persoon wanneer de vliegtickets nog niet zijn uitgegeven. Is dit wel het geval bent u ook nog aan kosten van de luchtvaartmaatschappij gebonden, in vele gevallen is dit 100%.

4. Actuele reisschema

Het kan voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij een wijziging aanbrengt in uw reisschema. De luchtvaartmaatschappij is hiertoe gerechtigd om dit op ieder moment te doen. Uit service oogpunt zullen wij deze schemawijzigingen zo spoedig mogelijk naar het door u opgegeven e-mail adres sturen. Wij zijn niet aansprakelijk als deze e-mails u niet of niet tijdig bereiken. Daarom bent u er zelf verantwoordelijk voor dat u in ieder geval 2 dagen voor vertrek van elke vlucht uw actuele reisschema raadpleegt via de website www.viewtrip.com. Vul op deze site de achternaam (zonder spaties) in van hoofdreiziger en uw reserveringscode. (Deze site werkt niet voor de lowcost maatschappijen, eventuele wijziging wordt door de lowcost maatschappij rechtstreeks naar u gemaild).
Wanneer er zich een vertraging voordoet op de dag van vertrek dient u er rekening mee te houden dat veelal de originele inchecktijd van de oorspronkelijk vlucht gehandhaafd blijft. U kunt te allen tijde kijken op de website van de desbetreffende luchthaven voor actuele vluchtinformatie. Vertragingen op de dag van vertrek worden niet aan ons doorgegeven.

5. Wijzigingen en annuleringen

Wijzigingen en annuleringen - door u

a) U dient contact met ons op te nemen via het nummer +31 20 522 2396 om uw reis te wijzigen of annuleren. Alle wijzigingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid, beperkingen en restricties van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, hotel of autoverhuurmaatschappij.

b) Het restitueerbare gedeelte van de prijs zal (indien van toepassing) terugbetaald worden aan u en voor zover wij vergoed zijn door de leverancier, zullen wij deze restitutie naar u overmaken.

c) De creditcard kosten die tijdens de boeking zijn belast zullen bij wijziging of annulering niet gerestitueerd worden.

d) Als de annulering inhoudt dat de leverancier annuleringskosten berekent (in sommige gevallen kan dit 100% van de totale waarde zijn) of als de wijziging inhoudt dat de kosten hoger zijn ( als u bijvoorbeeld wilt wijzigen naar een duurder hotel), dan zult u deze extra toeslagen of kosten bovenop de ebookers kosten dienen te betalen.

e) De ebookers administratiekosten zijn van toepassing zodra u een wijziging of annulering op een gedeelte van uw boeking aanbrengt.

Zie hierbij de administratiekosten die ebookers in rekening brengt:

Vluchten:
Wijziging: 25 euro per passagier
Annulering: 25 euro per passagier

Vluchten met een lowcost-maatschappij:
Voor wijzigingen en annuleringen dient u rechtstreeks contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

6. Leveringsvoorwaarden van luchtvaartmaatschappijen

In het kader van advies en informatieverstrekking geven wij hieronder enkele belangrijke leveringsvoorwaarden aan die alle luchtvaartmaatschappijen hanteren.
Retourtickets als enkele reis:
Van een retourticket kunt u niet enkel de terugreis gebruiken: Als u geen gebruik maakt van de heenreis, dan wordt automatisch uw terugreis geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij!
Instappen luchthaven van vertrek zoals geboekt:
U dient altijd in te stappen op de luchthaven van vertrek zoals u heeft geboekt: u kunt dus nooit halverwege instappen bij een luchthaven waar u een overstap maakt.
Leeftijden van kinderen en babies:
Kinderen zijn 2 t/m 11 jaar en babies 0 t/m 1 jaar op tijdstip van de heenreis (indien de baby tijdens de reis 2 jaar wordt en het kind 12 jaar wordt, kunnen afwijkende tarieven gelden).
Vervoersplicht:
Een luchtvaartmaatschappij heeft een vervoerplicht om passagiers met geldige tickets en reisdocumenten te vervoeren van en naar bestemmingen zoals gereserveerd. De luchtvaartmaatschappij is niet verplicht tot het leveren van maaltijden tijdens, voor of na de vlucht. Het is afhankelijk van uw bestemming en de maatschappij waar u mee vliegt, of maaltijden en drankjes wel of niet aangeboden worden op de vlucht. Indien er geen gratis consumpties geserveerd
worden aan boord, heeft u vaak wel de mogelijkheid om tijdens de vlucht snacks en drank te kopen. Dit is voor uw eigen rekening. Tevens is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om een hotelovernachting aan te bieden op een overstap bestemmingen in geval van lange overstaptijd. Sommige luchthavens en luchtvaartmaatschappijen kennen lokale vertrekbelastingen, met name in het Verre Oosten, Midden- en Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Deze vertrekbelastingen worden apart op de vertrekluchthaven in opdracht van de lokale overheden geheven en kunnen derhalve niet door/bij ons worden teruggevorderd.

7. Lowcost maatschappijen

Belangrijke informatie indien u een lowcost maatschappij heeft geboekt op onze website.
Nadat u uw gegevens op onze website heeft ingevoerd, zal ebookers deze namens u doorsturen naar de lowcost maatschappij. De boeking zal rechtstreeks tussen u en deze lowcost maatschappij worden gemaakt. Na het voltooien van de reservering zult u twee reserveringsbevestigingen ontvangen per e-mail, één van de lowcost maatschappij en één van ebookers. Het referentienummer dat u ontvangt van de luchtvaartmaatschappij heeft u nodig bij het inchecken.
Indien u de reservering wilt wijzigen of annuleren dient u rechtstreeks contact op te nemen met de lowcost maatschappij, waarbij u uw referentienummer doorgeeft. Indien de lowcost maatschappij zelf haar vluchtschema wijzigt of annuleert zal dit rechtstreeks aan u worden doorgeven zonder tussenkomst van ebookers. Indien u voor vertrek uw reisschema wilt checken, dient u dit te doen bij de lowcost maatschappij. ebookers wordt door de maatschappij niet op de hoogte gesteld van eventuele tijds- en /of vluchtwijzigingen. Verder willen we u informeren dat de meeste lowcost maatschappijen een extra toeslag voor betaling per creditcard berekenen. Deze toeslag wordt duidelijk vermeld en opgeteld op de volgende pagina in uw reissomoverzicht (aan de rechterkant van de pagina), wanneer u uw creditcard keuze heeft gemaakt.
Het is bij ebookers niet mogelijk om vluchten met lowcost maatschappijen te betalen met Ideal (internetbankieren).
Let op: De meest lowcost maatschappijen berekenen toeslagen voor ingecheckte bagage. De toeslagen gelden per stuks bagage per enkele reis en variëren per luchtvaartmaatschappij (kan o.v.b. oplopen tot soms wel € 25 per stuk, per enkele reis). Raadpleeg de lowcost luchtvaartmaatschappij voor meer specifieke informatie omdat de regels van tijd tot tijd kunnen verschillen of neem contact op met onze klantenservice.
Tevens berekenen lowcost maatschappijen ook kosten voor andere zaken zoals consumpties aan boord, inchecken op luchthaven i.p.v. online etc.

8. Klachten

Gelieve er rekening mee te houden dat dit onderdeel niet van toepassing is boekingen voor lowcost maatschappijen.
Als er zich een probleem voordoet met een lowcost maatschappij dient u contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij aangezien uw contract met de luchtvaartmaatschappij is afgesloten.
Als er zich een probleem voordoet terwijl u zich in het buitenland bevindt, dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de (lokale vertegenwoordiger van de) desbetreffende leverancier (bijv. hotel, autoverhuurbedrijf, luchtvaartmaatschappij) op de plek van bestemming. Als de leverancier het probleem niet naar wens kan oplossen, kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen, zodat we in de mogelijkheid worden gesteld u te helpen. Als het probleem niet opgelost raakt, dient u de desbetreffende leverancier of ons zo snel mogelijk in te lichten. Indien u ons wil inlichten dient u ons binnen 1 maand na uw thuiskomst schriftelijk op de hoogte te brengen via klantenservice, waarbij u uw oorspronkelijke boeking referentie en alle relevante informatie opgeeft.
Als de desbetreffende leverancier of wij binnen deze periode niet op de hoogte werden gebracht kunnen we uw probleem mogelijk niet meer oplossen en/of volledig onderzoeken en kan daardoor enige compensatie waarop u recht zou hebben in het gedrang brengen. Wilt u een klacht indienen i.v.m. de dienstverlening van de luchtvaartmaatschappij, dan verzoeken wij u om rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Het Online Dispute Resolution Platform (online platform voor het oplossen van geschillen) is te bereiken via http://ec.europa.eu/odr.

9. Telefoongesprekken

Wij behouden het recht om willekeurig telefoongesprekken op te nemen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onze klantendienst voortdurend wordt geïnspecteerd.

 

 


 

 

Reisinformatie

Leest u s.v.p. onderstaande reisinformatie goed door.

Vluchten boeken:

1. e-tickets

Na boeking ontvangt u in de meeste gevallen vrijwel direct uw e-ticket per e-mail. In sommige gevallen echter ontvangt u uw e-ticket binnen 36 uur. Indien de boeking niet juist is afgesloten en/of er problemen met de betaling zijn nemen wij contact met u op.
e-ticket
Een e-ticket is de elektronische versie van het ouderwetse papieren ticket. Bij ebookers.nl is reizen met een e-ticket de standaard. Op deze manier loopt u niet het risico dat u onnodig moet betalen voor een papieren ticket. Een e-ticket wordt door nagenoeg alle luchtvaartmaatschappijen aangeboden.
Lowcost maatschappijen bieden enkel e-ticket mogelijkheid en bij sommige lowcost maatschappijen krijgt u alleen een reserveringsnummer (ticketless travel).
Wat zijn de voordelen van een e-ticket
Het is snel, heeft u eenmaal een e-ticket geboekt, dan bent u meteen klaar voor vertrek. U kunt het ticket niet kwijtraken. Het is veilig. Heeft u eenmaal een ticket geboekt, dan is de luchtvaartmaatschappij verder verantwoordelijk voor de boeking en wordt uw reisinformatie opgeslagen in het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. Het elektronische ticket kan niet worden gestolen. Het is eenvoudig. Een e-ticket kan op exact dezelfde manier worden geboekt als een papieren ticket. Het is goedkoper. Omdat wij u geen ticket meer hoeven te sturen is deze service gratis, wij berekenen geen afleveringskosten. Wij raden u aan deze e-ticket bevestiging (uw reisdocument) mee te nemen op reis; naar sommige landen is dit zelfs een plicht. Andere diensten zoals wijzigen, annuleren, betalen blijven ongewijzigd.
Inchecken
Om in te checken op de luchthaven en uw instapkaart te ontvangen hoeft u zich slechts te legitimeren bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij of, indien aanwezig, bij de selfservice check-in van de betrokken maatschappij, er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. U kunt zich legitimeren met uw paspoort. De luchtvaartmaatschappij kan vragen om uw reserveringsbevestiging en creditkaart.
Voor vluchten binnen Europa raden wij u aan uiterlijk 2 uur voor vertrek in te checken. Voor intercontinentale vluchten raden wij u aan uiterlijk 3 uur voor vertrek in te checken. Online inchecken kunt u in de meeste gevallen op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf, onder vermelding van het reserveringsnummer van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, welke u kunt vinden in uw e-ticket bevestiging. Over het algemeen kunt u vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Sommige lowcost maatschappijen berekenen extra kosten indien u niet online incheckt.
Sinds 1 juni 2008 mogen reisagentschappen, naar aanleiding van een beslissing van IATA en alle luchtvaartmaatschappijen, geen papieren tickets meer uitgeven. Dit betekent dat ebookers (net als alle andere reisbureau's) voortaan nog uitsluitend e-tickets uitgeeft. De meeste vliegtickets kunnen vandaag de dag uitgegeven worden als e-tickets en de luchtvaartmaatschappijen zetten alles in het werk opdat de reisagentschappen alle tickets 100% als e-ticket kunnen uitgeven. Mochten het uitzonderlijk toch niet mogelijk zijn om een e-ticket uit te geven, zal uw reservering moeten goedgekeurd worden door de leverancier van het ticket. Mocht de leverancier niet in de mogelijkheid zijn om het e-ticket uit te geven of mocht het niet meer mogelijk zijn voor uw betaling, die gemaakt moet worden binnen 24 uur na uw boeking, zal ebookers de volledige reservering annuleren. Alles wat u tot op dat moment betaald heeft, zullen wij restitueren en elke contractuele overeenkomst zal verbroken worden. ebookers kan niet meer aansprakelijk gehouden worden. Indien noodzakelijk, zal ebookers u mogelijke alternatieve vluchten voorstellen.

2. Vluchttijden

In uw reisbeschrijving van ebookers worden de vluchttijden alleen als leidraad weergegeven. Alle vertrek/aankomsttijden op uw ticket worden door de desbetreffende luchtvaartmaatschappijen bekendgemaakt en dienen steeds bij benadering te worden geïnterpreteerd. Er kunnen zich wijzigingen voordoen in de vluchttijden als gevolg van beperkingen in de luchtverkeercontrole, weersomstandigheden, operationele/onderhoudsvereisten en de vereiste voor passagiers om tijdig in te checken. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld als er zich een wijziging voordoet in de vertrek/aankomsttijd waarvan u tijdig op de hoogte werd gebracht of die op uw ticket staan vermeld, of voor gelijk welke verandering van uw vlucht door de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Het dient ook vermeld dat waar een bepaalde sector van een vluchtroute niet wordt aangedaan zonder rechtstreeks contact met de luchtvaartmaatschappij, alle resterende sectoren kunnen worden geannuleerd zonder verdere berichtgeving. Als deze situatie zich voordoet kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele kosten. Daarom dient u uw vluchten te herbevestigen bij de luchtvaartmaatschappij in overeenstemming met de toepasselijke herbevestigingdeadline van de luchtvaartmaatschappij. Voor alle luchtvaartreizen is het uw verantwoordelijkheid om de vertrek- en aankomsttijden te controleren op het moment van vertrek. Wij kunnen geen speciale regelingen treffen als u te laat komt, omdat dit onder de verantwoordelijkheid valt van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Gelieve er rekening mee te houden dat de tijden die op het ticket of op het vluchtschema zijn weergegeven, de vertrektijden zijn van de vlucht. Inchecktijden zijn, zoals geadviseerd door de luchtvaartmaatschappij of weergegeven op de tijdstabel van de luchtvaartmaatschappij, de laatste tijdstippen waarop de passagiers kunnen worden aanvaard voor de reis en waarin de nodige tijd is voorzien om alle formaliteiten af te handelen.
Voor vluchten binnen Europa raden wij u aan uiterlijk 2 uur voor vertrek in te checken.
Voor intercontinentale vluchten raden wij u aan uiterlijk 3 uur voor vertrek in te checken.
Voor reizen naar Israel raden wij u aan om 4 uur voor vertrek in te checken.
Vluchten kunnen niet worden opgehouden voor passagiers die te laat komen en in dergelijke gevallen kunnen wij of de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk worden gesteld.

3. Stoel aanvragen

Wij hebben geen controle over de toewijzing van stoelen door de luchtvaartmaatschappij; als u een specifieke plaats wenst, dient u zo vroeg mogelijk op de luchthaven in te checken. Wij kunnen niet garanderen dat aan uw wens zal kunnen worden voldaan.

4. Directe vluchten

Gelieve er rekening mee te houden dat een vlucht die op uw vliegticket als "direct" wordt omschreven, niet noodzakelijk een non-stop vlucht is. Een vlucht die als direct wordt omschreven is een vlucht waarbij tijdens de reis niet van vliegtuig moet worden veranderd.

5. Zwangerschap en kinderen

Sommige luchtvaartmaatschappijen weigeren vrouwen toe te laten die op het ogenblik van de terugreis meer dan 28 weken zwanger zijn. Wij raden u aan contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij omdat hun regels kunnen afwijken en raadpleeg tevens uw arts. Baby's moeten tenminste 6 weken oud zijn om per vliegtuig te mogen reizen en hebben geen recht op een eigen zitplaats. Over het algemeen dient voor kinderen vanaf 2 jaar een eigen plaats te worden gereserveerd. Een kind moet op het ogenblik van de terugreis jonger dan 2 jaar te zijn om als baby te kunnen worden beschouwd; in dat geval dient u veelal slechts 10% van het gepubliceerde bedrag te betalen.

6. Community lijst

In overeenstemming met de Europese wetgeving dienen wij u op de hoogte te stellen van het bestaan van een 'Community lijst' die details bevat over luchtvaartmaatschappijen die niet meer mogen vliegen in de Europese Unie. De Community lijst kan worden geraadpleegd op http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_nl.htm. Wij behouden het recht voor om uw luchtvaartmaatschappij te veranderen ingeval deze op de zwarte lijst van de EU reglementering staat.
U wordt zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele veranderingen naar de actuele luchtvaartmaatschappij nadat u uw ticket(ten) hebt ontvangen, en in alle gevallen bij het inchecken of aan de vertrekpoorten.

7. Bagage

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?
Algemene bagage regeling :
Het meenemen van de toegestane hoeveelheid ruimbagage wordt vermeld op uw ticket. Over het algemeen gelden de volgende regels: economy class reizigers mogen gratis 20kg meenemen aan boord, business class reizigers 30kg. Baby's hebben over het algemeen slechts recht op 10 kilo bagage. Handbagage: 1 stuk in de regel afm. 55x35x25 met max. gewicht van ca. 8 kg. Afmeting en gewicht kunnen afwijken per maatschappij. Echter er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen (zoals Air Baltic, Lowcost maatschappijen en vluchten naar of via de Verenigde Staten) die afwijkende bagagereregels toepassen. Voor een overzicht, zie onze FAQ-pagina.

8. Instapweigering, annulering of langdurige vertraging van vluchten

Bij annulering van vluchten en in geval van instapweigering (bijvoorbeeld door overboeking) kunnen reizigers recht hebben op financiële compensatie en bijstand van de luchtvaartmaatschappij. Bij grote vertraging hebben reizigers recht op bijstand en verzorging. De luchtvaartmaatschappij moet getroffen passagiers schriftelijk informeren over deze rechten, zoals vastgelegd in Verordening (EG) Nr. 261/2004. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet er op toe dat luchtvaartmaatschappijen zich daaraan houden. Neem voor compensatie of bijstand altijd eerst contact op met de luchtvaartmaatschappij. Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u hierover bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat een klacht indienen www.ivw.nl en/of http://www.euclaim.nl/
9. Service aan boord
Service aan boord, m.b.t. bv maaltijdservice, consumpties etc, kan sterk verschillen per luchtvaartmaatschappij. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven via hun reserveringssysteem aan ebookers.nl door of b.v. de maaltijdservice inclusief is, of evt tegen betaling. Wanneer dit het geval is, laat ebookers.nl dit dan ook duidelijk zien. Raadpleeg echter de luchtvaartmaatschappij voor meer specifieke informatie omdat de gehanteerde service van tijd tot tijd kan verschillen, of neem contact op met onze klantenservice.

Hotel boeken:

1. Map/afstand disclaimer

Gelieve er rekening mee te houden dat de informatie met betrekking tot de afstand tussen het stadcentrum en de locatie van het hotel op de voorziene kaarten slechts een zo goed mogelijke indicatie is. De locatie kan in werkelijkheid enigszins afwijken van de locatie op de kaart.

2. Onbeschikbaarheid

Als we de oorspronkelijk aangevraagde accommodatie niet kunnen bevestigen, zullen we telefonisch contact met u opnemen om de details te bespreken van een alternatieve accommodatie of gebrek aan beschikbaarheid. Op dat ogenblik kunt u het andere hotel aanvaarden of een terugbetaling eisen van het totaalbedrag dat door u aan ons werd overgemaakt voor uw oorspronkelijke boeking.

3. Verschillende soorten hotels

Wij verkopen hotelreserveringen op twee verschillende manieren:
i) als samenwerkende hotels die we u als opdrachtgever kunnen aanbieden; en
ii) als particuliere hotels die we u als gevolmachtigde aanbieden - deze kunnen op de website worden herkend als hotels waar u uw hotelrekening rechtstreeks aan het hotel dient te betalen bij het in- of uitchecken.
Voor alle particuliere hotels handelen we als gevolmachtigde in uw naam en stuurt ebookers u een bevestiging voor uw reservering in het hotel. Alle tarieven worden aan u bekendgemaakt tijdens het reserveringsproces.

4. Toewijzen van sterren

Er worden sterren toegewezen om de algemene kwaliteit, serviceniveau, restaurant en mogelijke faciliteiten voor elk hotel afzonderlijk te symboliseren. De criteria die in elk land worden gebruikt variëren naargelang de specifieke vereisten die worden gehanteerd door de desbetreffende instanties en dienen uitsluitend als informatief te worden beschouwd. Ze vormen geen garantie of waarborg, van welke aard dan ook, door ebookers.

5. Hotelfaciliteiten

Lees de gedetailleerde beschrijving van het hotel voor andere hotelaangelegenheden die van toepassing zijn op uw verblijf. U moet minstens 21 jaar oud zijn om te mogen inchecken in hotels in Las Vegas. Wij zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke beperkingen in faciliteiten als gevolg van de aanwezigheid van andere hotelgasten of hun activiteiten. ebookers kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de beschrijving van de hotels (inclusief foto's, lijst met faciliteiten, enz.) weergegeven op onze website. Hotels mogen hun faciliteiten en kenmerken veranderen zonder ebookers daarbij eerst op de hoogte te brengen en het is uw verantwoordelijkheid om de faciliteiten rechtstreeks met het hotel te bevestigen tijdens de reis.
Seizoensgebonden faciliteiten zoals airconditioning en zwembad kunnen door de hoteldirectie, zonder vooraankondiging, in of buiten gebruik worden gesteld.
Maaltijden zijn alleen inbegrepen indien vermeld op de zoekresultaten van het hotel en op de emailbevestiging.

6. Lokale belastingen niet opgenomen in de hoteltoeslagen

Gelieve er rekening mee te houden dat er in het buitenland belastingen kunnen worden aangerekend met betrekking tot uw hotelboeking die nog niet werden betaald op het moment van aankoop, bv. lokale belastingen, omzetbelasting, enz. Alle lokale belastingen dienen rechtstreeks door u aan het hotel te worden betaald op het ogenblik van in- of uitchecken.

7. Borg bij het inchecken

Sommige hotels vragen bij het inchecken borg voor het gebruik van de kamersleutel en eventueel gebruik van de minibar (indien aanwezig). Over het algemeen zal er gevraagd worden naar uw creditkaart, indien u niet beschikt over een creditcard, kan deze borg meestal ook contant betaald worden.

Auto boeken:

1. Minimum leeftijd

Alle autoverhuurbedrijven hebben een minimumleeftijd om een auto te mogen huren zonder een extra toeslag te moeten betalen; deze minimumleeftijd is gewoonlijk 25 jaar of ouder.
Bestuurders tussen 21 en 24 jaar dienen ter plaatse een extra toeslag te betalen. Op deze toeslag worden taksen aangerekend en het bedrag is niet restitueerbaar. Deze toeslag kan variëren tussen € 10 per dag in Europa tot US$ 50 in de Verenigde Staten. Als u uw auto hebt gekozen dient u de huurvoorwaarden te lezen waarin u ook het te betalen bedrag vindt.

2. Maximum leeftijd

Er zijn zeer weinig locaties waarbij rekening wordt gehouden met een maximum leeftijd. Deze kan variëren vanaf de leeftijd van 60 jaar en ouder.
Als u ouder bent dan 60 jaar is het uw verantwoordelijkheid om uw geschiktheid te controleren bij het autoverhuurbedrijf. Als u dit niet controleert en ouder bent dan de maximumleeftijd, is het mogelijk dat u geen auto mag huren.

3. Huurwaarborg

Verhuurbedrijven aanvaarden alleen creditcards voor de betaling van de huurwaarborg op de verhuurlocatie. U moet een creditcard gebruiken en deze moet de creditcard van de bestuurder zijn. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van compensatie als u niet over een creditcard beschikt op het ogenblik dat u uw auto afhaalt en de verhuur door het verhuurbedrijf wordt geweigerd.

4. Rijbewijs

Er is voor alle chauffeurs een geldig rijbewijs vereist. Het rijbewijs moet geldig zijn op het ogenblik van de huur en geldig blijven gedurende de volledige huurperiode. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van compensatie als u geen geldig rijbewijs kunt overleggen en de huur door het verhuurbedrijf wordt geweigerd.

5. Eigen risico

Hoewel onze bedragen volledig inclusief zijn, kan er een eigen risico van toepassing zijn. Dit betekent dat bij ongeval/schade of diefstal de bestuurder het eerste deel van de vordering betaalt. Dit kan variëren naargelang de auto die u huurt en de bestemming van uw reis.

6. Te laat/ te vroeg afleveren van uw voertuig

Het huurbedrag wordt berekend op basis van de aflevertijd die werd overeengekomen bij het ophalen van het voertuig. Als het voertuig langer wordt gehouden dan oorspronkelijk werd overeengekomen, is het mogelijk dat u een toeslag moet betalen. Indien u ter plaatse de auto eerder inlevert, heeft u geen recht op restitutie voor de niet gebruikte dagen.

7. Huurovereenkomst

U dient bij het ophalen van het voertuig een huurovereenkomst te ondertekenen. Deze overeenkomst omvat alle informatie over de verhuur. Het is uw verantwoordelijkheid om dit document zorgvuldig door te lezen alvorens te tekenen en een kopie te bewaren. ebookers kan niet verantwoordelijk worden gesteld in geval van schending van deze overeenkomst.

8. Kinderzitjes

Kinderen tussen hun derde en twaalfde verjaardag of tot een lichaamslengte van 135 cm (welke van beide het eerst wordt bereikt) dienen in een geschikte kinderstoel te reizen achterin de auto. Wij kunnen dit veelal wel als aanvraag doorgeven maar niet garanderen. Bij sommige verhuurmaatschappijen dient u dit op de locatie dit te regelen.
De wet stelt dat het de verantwoordelijkheid van de bestuurder is om hieraan te voldoen.

9. Prijsverhogingen opgelegd door derden

Indien de prijzen door autoverhuurbedrijven worden verhoogd op grond van de volgende redenen, zijn wij genoodzaakt deze kosten op het moment van verhuur aan u te berekenen. Omdat deze prijsverhogingen worden opgelegd door derden, zijn deze extra kosten niet te voorkomen.
(i) Tarieven van luchthavens worden verhoogd
(ii) Tarieven van toeslagen worden verhoogd
(iii) het BTW-tarief (of andere toepasselijke belastingtarieven) wordt verhoogd
10. Verzekeringen op locatie
Indien u op locatie bij de verhuurder een extra verzekering bent overeengekomen kunt u deze kosten niet bij ebookers.nl claimen. Wij wijzen u erop dat u tijdens het boekingsproces een afkoop eigen risico verzekering kunt afsluiten.

Afdeling Klantenservice

------------------------------------------------------------------

Laatste update: 19/08/2013